FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

Türk edebiyatının dünyada tanıtımı adına beş yıl önce yola çıkan Akdem Telif Hakları Ajansı, "daha dinamik bir geleceğe doğru" sloganı ile başlatmış olduğu dönüşümü 17 Mart'ta İstanbul'da yapmış olduğu lansman toplantısı ile yayın dünyasına uyurdu.

           Türk edebiyatının dünyada tanıtımı adına beş yıl önce yola çıkan Akdem Telif Hakları Ajansı, "daha dinamik bir geleceğe doğru" sloganı ile başlatmış olduğu dönüşümü 17 Mart'ta İstanbul'da yapmış olduğu lansman toplantısı ile yayın dünyasına uyurdu. dTaksim'de Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan lansman toplantısına Türkiye'den yayıncılar, yayıncı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, tercümanlar, basın mensupları ve yurt dışından yayıncılar iştirak etti. Ajansın yeni dönem vizyonunun "Türkiye'den yola çıkan global bir kültür markası" olduğu belirtildi.

         Türkiyeli yayıncıların yanı sıra Azerbaycan, Sırbistan, Lübnan, Mısır, Rusya, İngiltere, Irak, Kuveyt, Özbekistan, Suriye ve Ukranyalı yayıncıların da iştirak ettiği lansman toplantısında ajansın kurucusu Dr. Muhammed Ağırakça ajansın yeni markasından ve vizyonundan bahsetti.       

 

Türk edebiyatından Necip Fazıl Kısakürek, Mustafa Kutlu, Peyami Safa, Tarık Buğra ve Cengiz Dağcı gibi birçok ismin dünya genelinde farklı dillerde yayınlanmasını sağlayan telif hakları ajansı, yeni dönemde Introtema markası ile faaliyet gösterecek. Türkiye'nin bir kültür markası olarak dünya genelinde hizmet sunacak olan ajansın önümüzdeki yıllarda uluslararası kültür arenasında adından çokça söz ettirecek bir yapıda olması hedefleniyor.  

Lansman toplantısında gösterilen filmde 2018 yılında kurulan telif hakları ajansının beş yıllık süre zarfında 2.424 kitabın telif satışını gerçekleştirip farklı dillerde yayınlamasını sağladığına, yine oluşturulan geniş tercüman ağı ile iş birliği içerisinde 914 kitabın tercümesinin tamamladığına vurgu yapıldı. Ajansın kurucusu Dr. Ağırakça, 47 ülkede 30 farklı dile yapılan telif satışlarının %84’ünün Türkiye’den yurt dışına gerçekleştirilmiş olduğunu ve bu süre zarfında Türk edebiyatının dünya genelinde tanınmasına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Lansman toplantısında selamlama konuşması yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Taner Beyoğlu, telif hakları ajanslarının ülke edebiyatının yurt dışında tanıtılması konusundaki rolünden bahsederek beş yıllık sürede Akdem Telif Hakları Ajansının başarılarından dolayı bütün ekibe teşekkürlerini iletti.

 

         150'yi aşkın davetlinin katıldığı lansman toplantısında ajansın 23 kişilik kadrosu katılımcılara tanıtıldı. Rusça, Arapça ve İspanyolca konuşan ülkeler için özel telif hakları sorumlularının ajans bünyesinde olması, ajansın Arjantin ve Rusya'da çalışanlarının olması, yine ajans bünyesinde yayıncılık sektöründe önemli görevleri yürütmüş güçlü bir danışman kadrosunun olması sektör temsilcilerinin ilgisini çekerek yeni projeler konusunda sektörde bir heyecan yarattı.          

            2023 yılı içinde 30'u aşkın uluslararası etkinliğe katılmayı hedefleyen Intortema Ajans ekibi ülkemiz yayıncılığını yurt dışında daha iyi temsil etmenin yanı sıra farklı ülkelerden yazarları ve yayınevlerini de dünyaya tanıtacak, bunu bir Türkiye markası olarak gerçekleştirecek bir yapıda kuruldu. Türkiye'nin dünyadaki küresel kültür markası olmak için yola çılan Introtema Telif Hakları ve Tercüme Ajansı, sektörü ileriye taşımayı hedefliyor.

 
BİZ SİZİ ARAYALIM
S:Hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta...