FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Basında Biz

İslam dünyasının ilk ve en büyük üniversitesi olan Ezher Üniversitesi'nin Rektörü, Akdemistanbul ile yapılması planlanan program için Türkiye'ye geldi. (24 Temmuz 2012 - Haberler.com)

 

İslam dünyasının ilk ve en büyük üniversitesi olan Mısır'ın Ezher Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üsame Muhammed el-Abd, Akdemistanbul arasında yapılması planlanan "Ezher Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programları" ile ilgili bir ön mutabakat için Türkiye'ye geldi.

Yaklaşık yarım milyon öğrenci, otuz bin öğretim üyesi ve 75 fakülteyi bünyesinde bulunduran ve bu sıfatıyla dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan Ezher Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Üsame Muhammed el-Abd, rektör yardımcısı Prof. Dr. Ferid Hamadah, üniversite genel sekreteri Mahmud Şuayb ve üniversitenin emektar öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ulvi Emin Akdemistanbul'un konuğu olarak İstanbul'u ziyarete geldi.

Ezher Üniversitesi'nin uzaktan eğitim programlarının Türkiye'de Akdemistanbul aracılığı ile uygulanması hakkında ön görüşmeler yapan heyet, birçok üniversite rektörü, fakülte dekanı ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir araya geldi. Mısır'da yaşanan devrimden sonra işbirliği amacıyla ilk ziyaretini Türkiye'ye yaptığını belirten rektör el-Abd, Ezher Üniversitesi'nin Arapçaya karşı tarih boyunca üstlenmiş olduğu sorumluluğu yerine getireceklerini ifade etti. Ezher'in İslam dünyasında "mutedil" bir anlayışla orta yolu temsil eden İslam anlayışını hakim kılmak için büyük bir çaba içinde olduğunu belirten Rektör, aşırı uç anlayışlara karşı mücadelenin merkezinin de Ezher Üniversitesi olduğunu ifade etti.

Ezher Üniversitesi rektörünü Türkiye'ye davet eden Akdemistanbul Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Ezher rektörünü Türkiye'de ağırlamaktan onur duyduğunu ve Ezher'in tecrübesinin Türkiye'ye aktarılması konusunda Akdemistanbul olarak önemli bir rol üstlenmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Ezher ile Akdemistanbul arasında yapılması planlanan "Ezher Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programları" ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirten Prof. Ağırakça, konuyla ilgili Ezher yetkilileri ile bir ön mutabakata varıldığını ve bununla ilgili de bir iyi niyet protokolünün imzalandığını sözlerine ekledi.

Toplantıda, Ezher Üniversitesi'ndeki eğitimlerine çeşitli sebeplerle ara vermek zorunda kalan öğrencilerin Türkiye'den Ezher'in sınavlarına girerek lisans eğitimlerini tamamlamaları için bir fırsat sağlayacak olan protokolle ilgili resmi sürecin başlatıldığı, çalışmaların Ezher Şeyhi Sayın Prof. Dr. Ahmet et-Tayyib'in başkanlığındaki üniversite meclisine sunulacağı belirtildi.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Özel Akdem Yabancı Dil Eğitim Merkezi nasıl...