FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Basında Biz

İçerisinde 500 hikaye kitabı, çocuk ansiklopedileri ve dünya klasiklerinin Arapçalarının yer aldığı Model Arapça Dil Kütüphaneleri imam hatip liselerine gönderildi. (08 Eylül 2011 -DünyaBizim.com)

 
Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği ile Akademistanbul'un ortaklaşa düzenlemiş olduğu İmam Hatip Liselerinde Arapça Öğretimini Geliştirme Projeleri kapsamında hazırlanan Model Arapça Dil Kütüphaneleri okulların adreslerine gönderildi.
 
Geçtiğimiz sene sadece İstanbul'daki 25 İmam Hatip Lisesi'ne hediye olarak verilen kütüphaneler bu sene 2. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarında bölge merkezi olarak görev yapan iller ile yarışmada Türkiye geneli ilk 3'e giren okullara gönderildi. İçerisinde altı farklı seviyede
500 Arapça hikaye kitabı, edebi eser, çocuk ansiklopedileri ve dünya klasiklerinin Arapçalarının yer aldığı Model Arapça Dil Kütüphanesi Ürdün, Suriye, Mısır ve Lübnan'daki çocuk yayınları içerisinden seçilmiş eserlerden oluşuyor. Kütüphane projesinin asıl amacı okullarda Arapça derslerinde öğretmenlere yardımcı kaynak sağlamak, öğrencilerin küçük, sevimli, anlaşılması kolay Arapça hikaye kitapları ile dile aşinalıklarını arttırmak.
 
Kitapların yanı sıra 100 adet CD ve DVD'nin de yer aldığı kütüphanede öğrencilerin evde seyredebilmeleri için ödünç alabilecekleri görsel malzemeler de yer alıyor. Çağrı, Ömer Muhtar filmi gibi bir çok klasik filmlerin Arapçasının yanı sıra herkesin yakından bildiği çizgi filimler Arapça olarak kitapların yanında teslim edilen CD’lerde bulunuyor.
 
2009-2010'da teslim edilen 25 kütüphaneden sonra 2010-2011 yılında 25 ayrı okula teslim edilen kitapların temini konusunda Türkiye İlahiyat Eğitimine Yardım Eden Dernekler Federasyonu (TİDEF), İlim Yayma Cemiyeti ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın katkıları oldu. Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği Genel Başkanı aynı zamanda Akdemistanbul yurt Dışı Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Eğitim Danışmanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Ahmet AĞIRAKÇA şu ana kadar 502 İmam Hatip Lisesinden 50'sine bu kütüphaneyi kazandırmalarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Hedeflerinin beş yıl içinde bütün Türkiye'deki İmam Hatip Liselerine Arapça öğretiminde bir devrim niteliği taşıyan ve herkesin hayalinde olan model Arapça Dil Kütüphanelerini kazandırmak olduğunu belirten Ağırakça, Okul Aile Birlikleri ve İmam hatip Liseleri Mezun Derneklerini bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı. Prof. Ağırakça, Hikaye kitapları ve CD’lerin Arapça dil öğretimindeki yerinin oldukça ihmal edildiğini ancak Akdemistanbul'un da gayretleri ile artık Arapçanın çok daha kolay öğrenileceğini sözlerine ekledi.
 
4.000 TL değerindeki kütüphaneler okullara sponsorluk yoluyla temin ediliyor, kitapların temini ve tasnifi Akademistanbul tarafından, sponsor temini ise Akademi Derneği ile okul aile birlikleri tarafından yürütülüyor. Proje hakkında kapsamlı bilgi akademistanbul.com.tr adresinde yer alıyor...
 
Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.
 
BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Genel Arapça/Genel Türkçe Kurlu sistem eğit...