FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

MDN ve Akdemistanbul’un öncülüğünde, Mekke’deki belediyecilik faaliyetlerine ilişkin ikinci odak toplantımız gerçekleştirildi.

 

Şubat 2014’te Mekke Emini (Belediye Başkanı) Üsame El-Bar ile yapılan toplantıda, Mekke’deki belediyecilik hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve yenilikçi uygulamaların tatbik edilmesi görüşülmüş, neticede Middle East Development Network adlı platformdan proje teklifleri talep edilmişti. Bu çerçevede yapılan hazırlıklar kapsamında, ilk olarak ülkemizdeki hac ve umre sektörünün temsilcileri ile bir değerlendirme toplantısı yapılmıştı. 6 farklı sektör temsilcisinin iştirak ettiği toplantıda, farklı başlıklar çerçevesinde Mekke’de çeşitli çalışmalar sürdüren sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri değerlendirilmişti.

 

Kapsamlı sonuçlara ulaşmak ve Mekke’deki çeşitli altyapı sorunlarına yönelik kalıcı/uzun vadeli çözüm önerileri oluşturmak için bir yandan belediyeciler ile diğer yandan bilişim teknolojileri ve akıllı şehircilik uzmanları ile devam etmektedir. Bu kapsamda bazı yerel uygulamacılar ve belediyelerin güncel çalışmalarına katkı sağlayan akademisyenler ile Anadoluhisarı Öğretmenevi’nde ikinci bir istişare toplantısı düzenlenmiştir.

 

Toplantı, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan’ın açış konuşması ile başlamıştır. Ardı sıra MDN Başkanı Murat Daoudov, MDN’nin faaliyetlerinden, çalışma alanlarından ve yerel yönetimlerin genel problemlerinden bahsetmiş, belediyecilik hizmetlerinin iyileştirilmesi için öneri geliştirme hedefini, önceki toplantıda değinilen hususları ve izlenecek yolu kısaca özetlemiştir.

 

Görüşleri alınmak üzere toplantıya davet edilen yerel uygulamacılar ve akademisyenlerin toplantı gündemi ile ilgili görüş ve önerileri alınmıştır. Mekke’deki belediyecilik hizmetlerinin değerlendirilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi için kendilerinin düşüncelerine başvurulmuştur. Akdemistanbul’u temsilen kuruluşumuzun Genel Müdürü

Dr. Muhammed Ağırakça ve Genel Müdür Yardımcısı

Samet Öztürk’ün de iştirak ettikleri toplantıda, örnek belediyecilik faaliyetlerine ilişkin mevzuat ve uygulamaların Mekke için uyarlanması ve gerekli eğitim çalışmaları ile kalıcı belediyecilik hizmetlerine geçilmesi üzerinde mutabık kalınmıştır.

 

Toplantının sonucunda gündem özetlenmiş, daha sonraki toplantılarda görüşülmesi planlanan gündem maddeleri netleştirilerek sonuç ve değerlendirme raporu yazılmıştır.

 

 

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Akdemistanbul nasıl bir kurumdur?...