FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

Profesör Ahmet Ağırakça Endonezyalı öğrencilerin Arapça kurs kapanış programında Arap olmayan İslam devletlerini Arapça öğrenmeye davet ediyor.

 

16 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’da bulunan Ramada otelde Endonezyalı öğrencilerin istifade ettiği, Akdemistanbul Dil eğitim kurumlarının himayesinde olan, Marmara uluslararası öğrenci derneğinin koordine ettiği ve iki kurum arasında ortaklık çerçevesinde anlaşması yapılan Arapça kurs programı sona erdi.
    

Kapanış programına ve sertifika dağıtımına İstanbul’daki Endonezya konsolosluğunu temsil eden Iwan Wijaya Mulyatno bey ve Akdemistanbul kurucusu ve müsteşarı olan Ahmet Ağırakça ve yine aynı şekilde Akdemistanbul'un idari ve hoca kadrosundan bir çok kişi katıldı.


30'u bayan 25'i erkek olmak üzere sayıları 50'ye ulaşan eğitim programına katılan öğrencilerin programda tiyatro, folklor gösterisi ve Kuranı Kerim tilavetleri yapmış olmaları da değinmeğe değerdir.


Profesör doktor Ahmet Ağırakça konuşmasında bu kıymetli mecliste bizi bir arada toplayan Arapça kursundan da bahsetti ve Arapçanın dünya dili ve Kuranı Kerimi taşıyan mukaddes bir dil olduğuna dair methiyede bulundu. Ve yine aynı şekilde Arapçanın çeşitli dünya devletlerinde bulunan Müslümanlar arasında ortak bir dil olduğunu bu yüzden de Arapçayı Arap olmayan İslam devletlerinde de yaygınlaştırmamız ve yaymamız gerektiğini ve her Müslümanın da ülkesinde bu dili öğrenmesi ve öğretmesi gerektiğini söyledi.


Ve konuşmasına yaklaşık son 10 yıldan beri Türkiye’de 5 milyon Türk'e Arapça öğretmeyi temenni ve hayal ettiklerini, çabalarının sonucunda da bu rakama çok yaklaştıklarını ve öğrenci sayılarının da günden güne arttığını ekledi.


Konuşması sonrasında Endonezya’nın uzak doğusundan İstanbul'a, Kostantiniyye'ye, medeniyet merkezine, son ve devam eden İslam devletlerinin başkentine bilhassa hükümetinin, halkının, bilginlerinin, müfekkirlerinin, akademisyenlerinin ve hocalarının halklar arasındaki yakınlığı, iletişim köprüsünü uzatmayı, diyaloğu ve birbirlerini anlamayı hedefleyerek Arapça öğretmeye yoğunlaşan Türkiye'ye öğrenci getiren Endonezya Dar Al-Fikr kurumuna teşekkür ve takdirlerini sundu. Ve şu an biz Arapça sayesinde Endonezyalı kardeşlerimizle İngilizce ya da Endonezya’ca yerine Arapça ile iletişim kuruyoruz dedi.
    

Profesör doktor Ahmet Ağırakça Dar Al-Fikr kurumuna teşekkürlerinin ardından hedefi olan bu eğitim projesine katkıda bulunan ve katılan herkese teşekkür etti. Öte yandan Arapça ve Türkçe öğrenen ve Allah'ın kitabını ezberleyen öğrencilerin çabasını da övgüyle dile getirerek sürekliliğe ve bu tür girişimlerin devamlılığı konusunda çağrıda bulundu. Ve aynı zamanda İstanbul ile Endonezya arasındaki diyaloğu ve ilişkileri harekete geçirmeye davet etti. Özellikle de son zamanlarda İstanbul’un değiştiğini ve İstanbul’un Arap devletlerinin geçirdiği zor durumlar ve siyasi olaylar sonrası Britanya’dan Endonezya’ya kadar dünyanın her yerinden çeşitli ülkelerden öğrencilerin yöneldiği Arapça eğitiminin kıblesi haline geldiğini söyledi.

 

 

Doktor Kamal Bendjafer

Akdemistanbul Basın Danışmanı

 

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Özel Akdem Yabancı Dil Eğitim Merkezi nasıl...