FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

Geçtiğimiz Çarşamba günü 13 bayan öğrenci Arap dili ve edebiyatına yönelik eğitim ve araştırmalarla süren 4 yıllık bir programın ardından Akdemistanbul Dil Enstitüsünden mezun oldu. Mezuniyet törenine öğrencilerin aileleri, eğitim süresince ders almış oldukları öğretmenleri ve Akdemistanbul’un Genel Müdürü Dr. Muhammet Ağırakça katıldı.

 

Dr. Muhammet Ağırakça, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilerin eğitimlerini sürdürmeleri ve yükseköğretimlerini tamamlama yönünde teşvik edip, bu şekilde çalışma ve ilmi araştırma sahasında daha fazla fırsat elde edebileceklerini ifade etti. Ağırakça, devamında özellikle de Yazı ve konuşma dili üst seviyede olan bireylerin iş imkanlarının arttığını ve Arapçanın iş hayatında kişiye büyük fırsatlar sunduğunu belirtip, mezun öğrencilerin hangi alanlarda çalışabileceklerine değindi. Ağırakça, ek olarak bayan öğrencilerin eğitim süresince gördükleri ders başlıklarını aktarıp, bu süreçte öğrencilerin gördükleri en önemli dil becerileri dile getirmekle beraber simultane çeviri, basın dili ve araştırma teknikleri gibi başlıklara da değindi.

 

Muhammet Ağırakça’nın konuşmasının ardından Akdemistanbul Arapça Bölüm Başkanı Serdar Şadoğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmasına öğrencilerin eğitim süresince gösterdikleri gayretleri, güzel ahlakları ve Arapçaya olan sevgileri sebebiyle teşekkür ederek başlayan Şadoğlu, Arapçanın ilimlerin anahtarı olduğunu ifade etti. Şadoğlu, konuşmasının devamında mezun öğrencilere bu anahtarı veren sürecin temellerini oluşturan hazırlık sınıfı hocalarının gayretlerine dikkat çekti ve bu anahtarı aldıktan sonra ilmi araştırma eğitimin kendileri için bir görev olduğunu belirtti. Şadoğlu, Arap dilinin sahasının oldukça geniş olduğunu, Akdemistanbul’un eğitimcilerinin her birinin kendi uzmanlık alanına göre Arapçanın sadece bir bölümünü öğrettiğini belirtip, asıl itibariyle bizzat kendilerinin Arapça ile olan bağlantılarını sürdürmeleri, bu hususta araştırmalarına devam etmeleri ve bu evrensel dilin inceliklerini kavramaya çalışmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dr. Kamal Bendjafer

Akdemistanbul Basın Danışmanı

 

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Akdem’de Arapça/Türkçe kursları kaç kurd...