FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

Birleşmiş Milletler tarafından 18 Aralık 1973 tarihinde Arapçanın resmi dil olarak ilanın yıl dönümü münasebetiyle UNESCO Yürütme Kurulu 08 Ekim 2012 tarihinde 18 Aralık tarihini Dünya Arapça Günü olarak ilan etmiştir. Bu yıl dünya genelinde 6. kez kutlanacak olan Dünya Arapça Günü için Arapça'nın Türkiye'de atan kalbi olan kurumumuzun öncülüğüyle kurum bünyesinde yapılan faaliyetlere ek olarak İmam Hatip Ortaokulları ve liselerinde de bir takım faaliyetlere öncülük ettik.

 

Farklı ülkelerden Arap kökenli Arapça eğitimcilerimizin destek ve yönlendirmeleri ile gerçekleştirilen programlar, öncelikle Akdemistanbul bünyesinde eğitimlerini sürdüren öğrenciler ile birlikte gerçekleştirilen etkinliklerin yanı sıra kurumsal eğitimler kapsamında eğitim desteği sağlanan imam hatip okullarında eğitimlerine devam eden Arapça Proje sınıfı öğrencilerinin ve Arapçaya ilgi duyan tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla kutlamalar gerçekleştirildi. 

 

Sosyal Medya üzerinden ise Akdemistanbul Facebook sayfası aracılığıyla imam hatip okullarına yönelik 18 Aralık temalı bir etkinlik ve çekiliş düzenlendi. Bu çekilişe imam hatip okulları 18 Aralık'ta yaptıkları etkinliklerden 1-2 dakikalık videoları etkinlik sayfamızda paylaşarak katıldılar. 18 okulumuzun katıldığı çekilişte ödülü kazanan kura çekimi yoluyla belirlendi. Çekilişte çıkan okulumuz 100 adet Arapça kitaptan oluşan hediye kazandı. 

 

Dünya genelinde tüm Müslümanlar için, öncelikle kutsal kitabımızın dili olarak önemli bir konum teşkil eden Arapça, Hz. Peygamber'in sünnetini anlamak, İslam kültür ve medeniyet mirasımızı ilk kaynaklarından okuyabilmek adına yeni nesiller tarafından öğrenilmesi oldukça önemli bir dildir. İslam kültür ve medeniyetinin sağladığı beraberlik ve birlikteliğin önemi son dönemde yaşanan ve Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak ilan edilmesindeki süreçte bir kez daha anlaşılmıştır.

 

Arapça, günümüz itibariyle sadece dini terminolojide değil; sanat, kültür, edebiyat, medya, turizm, güvenlik ve sağlık gibi birçok sektörde de en çok aranan temel diller arasında yer almaktadır. Yaşanan göç olayları ile birlikte Arapça, ülkemizde en çok konuşulan ikinci dil konumuna sahip olup, çoğunluğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yaşayan yaklaşık 450 milyon kişi tarafından konuşulan Birleşmiş Milletlerin altı resmi dilinden biridir.

 

Türkiye’de dil alanındaki çalışmaları ile tematik bir sivil toplum kuruluşu olma özelliğini gösteren Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği ve paydaş kuruluşu Akdemistanbul Dil Eğitim Kurumları olarak 18 Aralık Dünya Arapça Günü’nün Türk kamuoyuna duyurulması ve Arapçanın daha yaygın bir şekilde gündeme gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. 

 

Arapça eğitimlerinin önem ve gerekliliğine vurgu yapılmasına ülke genelinde imkân tanıyan 18 Aralık Dünya Arapça Günü’nün, tüm ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileriz… 

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Dil Enstitüsü ne demektir ?