FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Haberler

Mısırlı ses sanatçısı Rami Muhammed, bir dizi temaslarda bulunmak ve çalışmalarını gerçekleştirmek üzere İstanbul’daydı. Bu süreçte kuruluşumuzu da ziyaret eden sanatçının onuruna Akdemistanbul olarak kısa bir program icra ettik.

18 Nisan 2015 Cumartesi

 

Programa Arapça Yarışmaları Koordinasyon Kurulu üyeleri, farklı ülkelerden gelen ve Türkiye'de eğitimlerini sürdürmekte olan Arap kökenli öğrenciler ve Akdemistanbul yöneticileri katıldılar. 

 

Program açılışında Akdemistanbul Genel Müdürümüz Dr.Muhammed AĞIRAKÇA, gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında Akdemistanbul’un çalışmalarına kısaca değindi ve bu yıl 6.sı gerçekleştirilmekte olan Arapça Yarışmalarının uluslararası düzeyde önemine vurguda bulundu. Sanatçı Rami Muhammed’in seslendirdiği “Arapça Yarışmaları Marşı”nın bu yılki yarışmalara önemli bir renk katacağına değinen AĞIRAKÇA, yarışmaların her geçen yıl daha da güçlenerek sürekli büyüyen bir kitleye temas ettiğini açıkladı.

 

İmam Hatip Lise ve Ortaokullarını hedef kitle olarak belirleyen Arapça Yarışmalarının, bu öğrencilerde Arapça heyecanı oluşturmak ve aktif bir dil öğrenme sürecine girmek noktasında önemine değinen AĞIRAKÇA, bu yıl yarışmalara katılan yaklaşık 20.000 öğrenci ile yarışmaların etki kitlesi ve etkinlik düzeyinin gücü ve önemine değindi.

 

Ardı sıra söz alan ve yarışma koordinasyon kuruluna Cezayir’den katkı sağlayan Kemal Benjafer, Arapça Yarışmalarının Arap ülkelerinin basın organlarında aldığı yere vurguladı ve bu heyecanın uluslararası düzeyde hissedildiğini ifade etti. Örnek olarak Cezayir’deki “eş-Şuruk TV”, Ürdün’den yayın yapan “Urdun TV” ve ülkemizden yayın yaparak Arap ülkelerince yakinen takip edilen TRT Arapça gibi TV kanallarının Arap ülkelerinde yarışma heyecanını güncel olarak paylaştığını belirtti. Yazılı medyada da pek çok Arap yayın organında yarışmalara yer verilmesinin, Arap ülkelerinin yarışma heyecanına hazırlıklı oldukları izlenimini uyandırdığı vurguladı.

 

Yarışma koordinasyon kurulundan Mehdi Zouaoui de, Arapça yarışmalarının temel hedefini açıklayan kısa konuşmasında, özellikle sosyal medyadaki aktif durumdaki Arapça gönüllüsü kitlelerin, bu heyecanı her an paylaştıklarını ve destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

Koordinasyon kurulu üyelerinin ardından söz alan ve yarışmalara "Arapça Yarışmaları Resmi Marşı"nı seslendirerek destek veren Mısırlı sanatçı Rami Muhammed; “Arapça yarışmalarının Müslümanlar için önemli bir heyecan kaynağı olduğuna inanıyorum. Bu marşı seslendirirken de bu heyecanı hissettik. Yarışmaya katılan öğrencilerin bu heyecanın büyüyerek yaygınlaşmasına vesile olacaklarına inanıyorum.” dedi.

 

Programa katılan Türkiye’deki Arap öğrenciler, sanatçı Rami Muhammed’e ve Arapça Yarışmaları koordinatörlerine çeşitli sorular sordular ve program bir söyleşi tarzında sürdürüldü. Rami Muhammed’in ezgileri, programa görkemli bir renk katkı. Program sonunda Arapça Yarışmaları resmi marşı okundu.

 

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen program, Arapça Yarışmaları dış koordinasyon danışmanı Ürdünlü hocamız Amjad Mansour'un, yarışma heyecanının güncel olarak paylaşılması, Arap ve Türk kitlelerin bu yarışmalarla ilgilenerek sahip çıkmaları sayesinde, yarışmanın öneminin arttığını vurgulayan konuşması ile program sona erdi. 

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Genel Arapça/Genel Türkçe Kurlu sistem eğit...