FORMU DOLDURUN BİZ SİZİ ARAYALIM
FILL IN THE FORM, WE'LL CALL YOU
Formu doldurduktan sonra en az 24 saat içinde size geri dönüş sağlanacaktır. Return will be provided within 24 hours.
  • NC 1
  • Genel Arapça
  • İng Kampanya
  • Ürdün
  • Arapça Ekim
  • ing yeni üst
  • Arapça mütercim
  • Bayanlara özel ileri
  • özel ders
  • alteust

Haberler

Duyurular

Akdemistanbul aracılığı ile Hollanda'da yer alan Islamic University of Europe 'da Uzaktan Eğitim Programları ile Lisans okuyan öğrencilerimizin dikkatine!

Değerli öğrencilerimiz,

 

Geçtiğimiz hafta üniversite merkezinin resmi sosyal medya hesabında yer alan "Avrupa İslam Üniversitesi YÖK'ten denklik aldı" haberi ile ilgili olarak üniversite yetkilileri ile kurumumuz tarafından görüşmeler yapılmış, durum hakkında bilgi alınmıştır. Üniversite denkliği ile ilgili gelişmeler şu şekildedir: 

 

1. Avrupa İslam Üniversitesi uzun yıllardır Hollanda Yüksek Öğretim Denklik Kurumu olarak bilinen ve YÖK tarafından da kabul edilen denklik kurumu (NVAO) tarafından denetlenmekteydi. Üniversite resmi olarak kurulmuş, tanınan (recognition) ama denkliği (accreditation) olmayan bir vakıf üniversitesi statüsünde olduğu için denklik alma çalışmaları bulunmaktaydı. Mart 2015 tarihi itibariyle üniversite genel olarak NVAO (http://www.nvao.net/) tarafından tanınmış bir statü kazanmıştır. 

 

2. NVAO Denklik işlemlerini yaparken program bazlı denklik vermekte, üniversitenin bütün programlarını eş zamanlı olarak akredite etmemektedir. NVAO'nun akreditasyonu 1. Kurumsal kabullenme (accreditation) 2. Program kabullenme şeklinde olduğu için diplomların denkliği her ikisini de gerektirmektedir. Mart 2015 tarihinde NVAO'nun sitesinde ilan edilen akreditasyon Manevi Rehberlik (Master Islamitische Geestelijke Verzorging) alanındaki yüksek lisans eğitimlerine yönelik bir akreditasyondur. Avrupa İslam Üniversitesi'nin henüz İslami İlimler Fakültesi ve Diller Medeniyetler Fakültesi Arap Dili Bölümlerinin NVAO tarafından bir denkliği bulunmamaktadır. 

 

3. NVAO kurumsal kabullenme diye tabir edilen kurum denkliğini verdiği için bundan sonraki alt birim denklik işlemleri daha hızlanacağı üniversite yönetimi tarafından şifahen belirtilmiştir. Şu anda üniversite yönetimi ile NVAO arasında İslami İlimler Fakültesinin denkliği ile ilgili görüşmeler devam etmektedir. Arap dili bölümünün denkliği ise İslami İlimler Fakültesinin denkliğinden sonra yürütülecek bir süreçtir. 

 

4. Yukarıda sayılan bütün süreçler örgün eğitim ile ilgili süreçler olup Uzaktan Eğitimle İlgili süreçlerde öğrencilerimize Yüksek Öğretim Kurumunun 06.11.2010 tarih ve 27751 sayılı Denklik Yönetmeliğinin 10. Maddesi hatırlatılmalıdır. Uzaktan Eğitimlerde diplomanın denk olabilmesi için aşağıdaki hususlar gereklidir: 

 

Uzaktan eğitim programlarından alınan diplomalar; diplomayı veren yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın öncelikle 

►Faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamlarınca diploma vermeye yetkili bir kurum olarak tanınması, akreditasyon ya da kalite güvencesi kuruluşları tarafından akredite edilmiş olması ve Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir kurum olması, (IUE için bu aşama devam etmektedir)

► Bir üst eğitime girişte kabul edilmesi, (IUE için bu aşama devam etmektedir)

► Program kredi toplamının o ülkedeki eşdeğer örgün öğretim programı kredi toplamına uygun olması, (IUE için bu madde ile ilgili bir sıkıntı bulunmamaktadır) 

► Örgün öğretimde belirlenen program kazanımları ile aynı programın uzaktan öğretiminin program kazanımlarının uyarlı olması ve uzaktan eğitim programının ölçme ve değerlendirme sisteminin denetlenebilir nitelikte olması, (IUE için bu madde ile ilgili bir sıkıntı bulunmamaktadır)

► Yurtdışında yapılan uzaktan eğitimin Türkçe olmaması, (Bu madde ile ilgili olarak YÖK Uzaktan eğitim dili (ARAPÇA) ile ilgili YDS'den 70 puan talep etmektedir) (IUE için bu madde ile ilgili bir sıkıntı bulunmamaktadır. Uzaktan eğitim programlarının resmi olarak dili Arapçadır) 

► Eğitimin yapıldığı programın benzeri Türk yükseköğretim programına denk olması, (IUE için bu madde ile ilgili bir sıkıntı bulunmamaktadır)

► Eğitim düzeyi ve öğrenim alanının açıkça tespit edilmesi şartları aranarak, bu Yönetmelik hükümlerine göre değerlendirildikten sonra kabul edilir veya reddedilir.

 

5. Yukarıda ifade edildiği gibi denklik süreci bireysel bir süreç olup Uzaktan Eğitim Öğrencilerimizden Arapça YDS Puanı 70 ve üzeri olanlara YÖK'e bireysel olarak başvurmaları ve Uzaktan Eğitim lisans diploma ve transkriptleri ile ilgili belgeleri sunmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri bulunan mezunlarımızın YÖK'e başvuruları esnasında kurumumuz tarafından başvuru ve takip süreçlerinde destek verilmektedir. 

 

Öğrencilerimize duyurulur…

BİZ SİZİ ARAYALIM
S: Akdem’de Arapça/Türkçe kursları kaç kurd...